Teksti: Saara Koho

Helsinkiläinen pelistudio Small Giant Games on saanut päätökseen 2,4 miljoonan euron rahoituskierroksen.

Rahoituskierroksen pääsijoittaja on ruotsalainen Creandum. Lisäksi rahoituskierrokseen osallistuivat ePROfounders Capital,  Spintop Ventures, Capital A Partners ja joukko yksityisiä sijoittajia, muiden muassa Risto Siilasmaa.

Vuonna 2013 perustettu Small Giant Games viimeistelee parhaillaan ensimmäistä peliään. Lentopeli Oddwings Escape julkaistaan testimarkkinoilla loppuvuoden aikana. Kansainväliseen jakeluun pelin on tarkoitus valmistua ensi vuoden alussa.  Peli on free-to-play-mallin mobiilipeli.

Toimitusjohtaja Timo Soinisen mukaan Oddwing Escape on uudenlainen lentopeli, joka yhdistelee piirteitä eri pelikategorioista. Siitä on tarkoitus tulla hauska ja soljuva.
"Olemme panostaneet todella paljon kauniisiin animaatioihin. Meillä on huippulahjakkaat graafikot", Soininen kehuu.

Hän sanoo, että pelialan kilpailu on niin kovaa, ettei olemassa olevien hittipelien kopioiminen kannata.
"Täytyy tehdä jotain omaa, on kyettävä luomaan uutta. Uudistuksia pelimekaniikkaan ja animaation laatuun."

Small Giant Games työllistää tällä hetkellä kymmenen pelintekijää Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa toimistossaan. Soinisen mukaan yhtiön nimikin viittaa siihen, että pienellä porukalla pyritään tekemään huippulaatua.

"Meillä kukaan ei ole vain yhden asian seppä."

Yhtiö keskittyy tällä hetkellä täysillä ensimmäisen pelinsä julkaisuun, mutta Soinisen mukaan ilmassa on jo ajatuksia seuraavistakin julkaisuista.

"Etenemme askel kerrallaan."

"Pelialalla odottava tunnelma"

Soininen on Habbo Hotellista tunnetun Sulakkeen entinen toimitusjohtaja. Hän aloitti Small Giant Gamesin toimitusjohtajana huhtikuussa ja irtisanoutui työstään ohjelmistoyhtiö Sundukasta.

"Olin Small Giant Gamesissa mukana jo perustamisesta lähtien, ja toimin hallituksen puheenjohtajana. Keväällä tulin toimitusjohtajaksi vetämään rahoituskierrosta kasaan."

Soininen on erittäin tyytyväinen yhteistyöhön rahoituskierroksen pääsijoittajan Creandumin kanssa.

"Heillä on pitkä kokemus pelialalta, joten he ymmärtävät tätä bisnestä."

Miltä Suomen pelialan tilanne näyttää juuri nyt?

"Tekemisen taso on kova, mutta tunnelma on odottava. Mietitään, kuka tai ketkä nousevat menestykseen Rovion ja Supercellin jälkeen. Nyt on lupausten lunastamisen aika."

Linkki alkuperäiseen artikkeliin: 

http://www.talouselama.fi/Kasvuyritykset/lentopelia+kehittavalle+small+giant+gamesille+24+miljoonan+euron+rahoitus/a2272668